Karasu'nun eski yerleşim yeri Küçük Karasu köyüydü.Köyün etrafındaki bataklıklardan dolayı Karasu denilmiştir.Halk çıkan salgın hastalıktan sonra bu gün Karasu merkezinde bir mahalle olan İncilli'ye yerleşmiş ve burası Karasu adını almıştır.
İlçe topraklarını Sakarya nehri sulamaktadır.Sakarya'nın taşıdığı alüvyonlarla vadi tabanlarında ve denize ulaştıkları kesimlerde verimli düzlükler oluşturur. Acarlar, Akgöl ve Küçükboğaz Gölleri ilçedeki belli başlı göllerdir. İl merkezine 50 km. uzaklıktaki ilçenin yüzölçümü 788 km2 olup, toplam nüfusu 28.782’dür.
İkliminden bahsedecek olursak;Karadeniz ikliminin hakim olduğu Karasu'da kışlar çok soğuk değildir, yazlar aşırı sıcaklar görülmez,her mevsim yağışlı geçmektedir.Kar yağışları bir kaç gündür, yerde fazla kalmaz.Yıllık yağış ortalaması 1200 mm'dir.
Yukarıda bahsedilen (Her mevsim yağışlı geçmektedir.) bilgide,bunun canlı örneğini yaşadım.Temmuz'un 9'unda,yazın ortasında felaket derecede yağan yağmur,gökgürültüsü,şimşek...
(Aynı zamanda denize düşen yıldırıma şahit oldum.Hayatımda bir ilkti bu...)Karasu'nun ne kadar ''kara''olduğunu farkettirdi bize...1-2 günlük Karasu macerasından sonra,doğru Kocaeli'nin yolunu tutmak zorunda kaldık.
Yağmur yağdığı zaman bu ilçede,musluklardan ''çamurlu su'' akması gibi bir özelliği varmış.Bildiğiniz çamurlu su...Bu da hayatı zorlaştıran büyük bir etken.Havanında felaket derecede yağışlı oluşu,(Ben bu yağmuru İzmir'de görmedim.)burada fazla barınamamamızın sebebiydi.
Karasu'da denize girme olayı fazla yok.Yani fazla tavsiye etmiyorlar.Her hafta en az 1-2 boğulma olayının yaşandığı söylentisi var.Ne kadar doğru bilmiyorum ama,bu bile denize girme isteğimin bitmesine yetti.Riske gerek yok gerçekten.Benden bir tavsiye,denize girmenizi pek önermem.Dışarıdan acayip dalgalı gözüküyor.Dalga şiddetinin büyüklüğü,denizin altından kumlarında yer değiştirmesini sağlıyor ve denizde yürürken bir anda toprağın ayağınızın altından kaymasına sebep oluyor.
Havası,sakinliği,aynı zamanda eğlence mekanlarını da bulundurması,Karasu'yu tatilciler olarak ön plana çıkartıyor.Gerçekten eğlence olarakta güzel bir yer.21 km.sahil şeridine sahip.
Sezonluk yazlık kiralama da burada yaygın.Yaklaşık 3 ay için 2500 tl'ye burada ev kiralayabilirsiniz.
Otel,pansiyon işletmeleride mevcut.İlçede,7 otel ve 19 pansiyon hizmet veriyor.
Gitme fırsatı bulamadım ama,Maden Deresi Kanyonu yazın aşırı sıcak zamanlarında bile serin atmosferiyle piknikçilerin gözde yeridir.
Münir Özkul ve Erol Günaydın'ın başrollerini paylaştığı,1987 yapımı ''Otobüs Yolcuları/İhsaniye-Karasu'' adlı filmde bu ilçede geçmiştir.
Buraya giderken,Kocaeli-Karasu arasındaki karayolunda ''Güneşoğlu''ürünlerinin satıldığı bir tesise uğradık.A'dan Z'ye herşeyin bu marka satıldığı yer,çok hoşumuza gitti.Tavsiye ederim.
Aynı zamanda,Karasu'ya gelmişken Sakarya'ya da uğrayayım diyenler için de,Sakarya'nın merkezinde ''Meşhur Köfteci Mustafa Usta''dan da ''Islama Köfte''sini yiyebilirsiniz.Afiyet Olsun...
Son olarak,Karasu'dan mutlu ayrılmanız ve orada eğlenceli vakit geçirebilmeniz için biraz da şansınızın yaver gitmesi gerekiyor.Hava durumu olarak...
tebrik ederiz çok güzel olmuş tebrikler ......:
YanıtlaSilİşte yahu, Türkiye'nin göznü seveyim. Her yerinde bir doğal güzellik var. Gittiğin her yerde de o yöreye çzgü bir şeye rastlayabiliyorsun. Burada en çok aradığım ama bulamadığım şey bu. Bir yeri gördüğün zaman her yeri görmüş gibi oluyorsun. Biraz abarttım galiba ama yaklaşık olarak böyle. Kanyon'a da gideymişsin iyiymiş. Bir dahaki sefere belki. Gidersen, resim de çek, e mi?
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.Senin görüşlerin gerçekten çok önemli.Yeni fırsat buldum cevap yazmaya.Hiç fotograf çekemedim malesef...Çünkü fotoğraf makinesini kaybettik :( Kanyona gidemememin en önemli nedeni;hava şartları...Bir daha gidecek olursam,hava durumuna bakmayı akıl ederim :)
YanıtlaSil